Gør hverdagsmadlavningen lidt lettere

Hverdagen kan blive meget travl for mange børnefamilier i storbyerne. Især aftensmadstid kan være en dræbe. Først tonser du afsted på cyklen for at hente børn og handle i myldretiden, hvorefter ungerne skal lande derhjemme og forsynes med deres daglige snacks, inden du går i gang med aftensmaden. Når alt dette skal køre, kan det være svært også at overskue selve madlavningen, både udførslen og tankerne om, hvad menuen skal stå på.

Heldigvis er der hjælp at hente, for der er forskellige tricks du kan benytte for at gøre hverdagens mad lidt lettere. Og så har du altså bare mere tid til hygge med familien i stedet.

Red maden i frokostpausen

Du kender sikkert allerede konceptet med at redde maden. Der findes efterhånden en lang række apps, hvor du kan hente mad på forskellige restauranter og caféer inden lukketid til utroligt lave priser. Konceptet er smart, miljøvenligt og så sparer du jo også en del. Men mange af stederne lukker jo først klokken 22:00, og der er børnene for længst puttet og faldet i søvn, tænker du måske. Derfor vil nogen måske mene, at madspilds-apps egner sig bedre til unge, som ikke har noget imod sen aftensmad.

Det er dog ikke rigtigt. For der er mange caféer, kantiner og cateringfirmaer rundt omkring i byen, som sælger deres overskudsmad ved frokosttid. Hvis du har et job, hvor du har lov til at smutte en lille tur ud i løbet af dagen, er det oplagt at hente en pose eller to et af disse steder. Maden kan sagtens holde sig til om aftenen, og selvom det er serveret som frokost, er der som regel tale om varme retter, der fint kan bruges til aftensmad.

Det er også en fordel, at meget af maden er sund og nærende, fordi den har været serveret i forbindelse med arrangementer på arbejdspladser og i skoler. Derfor skal du ikke være bange for, at du fylder hverken dig selv eller børnene med junk trods den lave pris. Smart, ik’?

Måltidskasser er en livredder

En anden super smarte måde at spare tid og energi på er måltidskasser. Så slipper du fuldstændigt for at handle, og du kan også vælge kasser, hvor der hører opskrifter med. Det er super nemt at gå i gang med, og markedet er efterhånden så stort, at der er noget for enhver smag.

Du kan for eksempel vælge en måltidskasse, som er specielt udviklet med henblik på, hvad børn kan lide. Der findes også kasserer, som garanterer, at madlavningstiden er kort, så retten hurtigt kommer på bordet en travl aften. Naturligvis er der både mulighed for vegetarisk, vegansk og glutenfri alternativer, ligesom I kan få fisk en gang om ugen, som man jo skal.

De er alle nemme og bestille, og det hele kan gøres over nettet. Du binder dig ikke og kan nemt abonnere på flere kasser samtidig for at skabe afveksling. Prisniveauet varierer, men der er faktisk kommet en del madspildskasser, så her kan du kombinerer to gode koncepter, der holder hele vejen.