om Byenkalder.dk

Byenkalder.dk er Danmarks kulturportal for alle med interesse i film, musik, litteratur, kunst og teater. Portalen indeholder orientering om aktuelle film-, musik-, udstillings- litteratur- og teaterarrangementer i Danmark.
Byenkalder.dk giver mulighed for gennem ganske få klik, at bestille billetter til det ønskede arrangement og samtidig orientere sig om arrangementets indhold. Man kan se eller høre trailer, videoklip eller lydspor fra arrangementet, læse anmeldelser og evt. klikke sig til yderligere information på arrangementets hjemmeside. Man kan også gemme arrangementer i sin egen kulturkalender hvorfra man også kan følge med i sine venners kulturaktiviteter, således at fælles oplevelser let kan aftales og koordineres.
Kort vejledning
Skal du f.eks. en tur i biffen vælger du knappen ’Film’ (på forsiden).
Herefter kan du vælge at indskrænke din søgning, dels på område og/eller by og dels på dato. Det hele foregår via den grå filtreringsbjælke midt på siden. Listen af arrangementer opdateres løbende i takt med dine valg. Du kan også nulstille din filtrering herfra.
Herefter kan du vælge at købe billet til dit ønskede arrangement. Det foregår via en lille tilføjelsesboks, der kommer frem, når du klikker på ordet ’Billetter’ eller den lille mørkegrå pil ved siden af. Fra denne boks kan du bestille eller købe billetter, tilføje det valgte arrangement til din kalender, samt invitere dine venner med i byen. Du kan også købe CD’er og bøger på denne måde.
Om billetbestilling
Billetbestillingssystemet fungerer som en henvisning så tæt på en billetbestilling som muligt. Er en biograf, et spillested eller et teater tilknyttet et billetbestillingssystem kan billetten bestilles direkte i det pågældende system (f.eks. Kino.dk, E-billet, BilletNet eller Billetlugen).
Er biografen, udstillingsstedet, teatret eller spillestedet ikke tilknyttet et billetbestillingssystem, er stedets website ofte den tætteste henvisning til en billetbestilling.
Dog er langt de fleste større biografer, teatre og spillesteder tilknyttet et billetbestillingssystem, så en direkte billetbestilling er mulig.