Derfor skal du passe godt på med et SMS lån

Stadigt mange danskere optager forbrugslån som eksempelvis SMS lån, hurtig lån, kviklån og hvad de ellers hedder. Dog ender mange også i problemer, efter de har optaget sådan et lån. Dette skyldes at renten er høj, og det vil den månedlige ydelse også være. Har du ikke et tilpas stort til rådighedsbeløb om måneden, kan en økonomi hurtigt vælte. Det er ingen jo interesserede i. Her behandler vi nogle af årsagerne til, at du skal være opmærksom. Vi håber, at du vil læse med.

De ”skjulte” gebyrer

De er ikke skjulte, men mange opdager dem ikke, fordi de står med småt. Mange læser nemlig ikke alt, inden de skal optage et sms lån, og det er en skidt ting. Det er nemlig vigtigt at kende til lånets vilkår, så du ved, hvor meget det cirka kommer til at koste dig. Vil du kende lånets samlede omkostninger, så kan du finde det under betegnelsen for ÅOP. Denne procentsats dækker også de gebyrer, der er ved lånets start og de løbende gebyrer, der kommer på. Skal du låne et lidt større beløb, kan der hurtigt komme nogle penge på lånet i form af diverse gebyrer.

Den månedlige ydelse kan være høj

Noget af det, som knækker mange ved et SMS lån er den umiddelbare høje ydelse, der kan være. Ydelsen er det beløb, som du skal betale af på lånet hver måned. Som regel kan du selv være med til at bestemme denne. Naturligvis inden for nogle intervaller. Det er en fordel for dig som låntager, fordi du så kan tilpasse dette bedst muligt til din økonomi. Du vil måske have flere penge på din konto nogle måneder og kan derfor betale et højere beløb tilbage.

Vigtigheden af at betale til tiden

Betaler du ikke dit SMS lån af til tiden, kan du først og fremmest risikerer, at lånet vokser og vokser på grund af den høje rente. Samtidig så kan du også ende med en RKI registrering. RKI er et register for dårlige betalere. Det kan blive et problem, da det kan betyde, at virksomheder ikke vil have dig som kunde. For eksempel mobilselskaber. Derfor kan det begrænse dig. Du vil ikke være ude af RKI igen, før du har betalt dit lån ud. RKI bruger virksomhederne til at undgå at handle med dårlige betalere, der jo selvsagt kan være skadende for deres forretning.

Som du kan læse, kan det hurtigt blive dyrt at optage et SMS lån. Har du styr på det og er sikker på, at du kan betale pengene tilbage, bør du dog ikke frygte noget, hvis du blot er afstemt med den relativt høje månedlige ydelse.