Tror du stadig på nisser?

Det er en trist verden, hvis alt gik op i ret og vrang. Hvis du ikke tror på nisser, skulle du måske give det et forsøg. Lidt risengrød i kælderen og et kalenderlys kan få de fleste barnehjerter til at banke i et stenhårdt og voksent bryst. Alle mennesker har på et tidspunkt tabt deres indre barn i den travle rejse ind i voksenlivet med aftaler, kalendere, planer, køer og krav. Det kan kvæle ethvert barn at huske at tjekke sin forskudsopgørelse og handle nok toiletpapir ind. Og hvorfor skal der egentlig gøres rent i krogene, hvis lysten ikke er der. Hvornår har du sidst mærket dig selv? Sådan rigtigt helt ned i kroppen? Hvis du er kvinde, har du måske mere kontakt til din krop, end hvis du er mand. Men begge køn har mistet deres kropsfornemmelse et eller andet ubestemt tidspunkt i barndommen.

Blod, fødsler og død

Som kvinde har du et møde med døden hver måned. Det er den metalliske lugt af blod, som har reddet de fleste kvinder fra at blive helt kultiverede. Mænd er desværre ikke så heldige, selvom det bestemt ikke føles sådan, når mavekramperne rammer. Men det er den lille død hver måned, der gør kvinder i stand til at føde børn. Det er det, der gør dem i stand til få kontakt til noget helt universelt og menneskeligt. Mænd kan selvfølgelig opnå meget af det samme, men de skal bare finde en metode først. Deres hormonsystem er anderledes, og de har ikke den samme cyklus. Der er nogen udsving i deres hormoner, og for eksempel er deres testosteron niveau helt lavest om foråret.

Biler aktiverer krybdyrhjernen

Det kan være meget lærerigt at køre i bil. Der bliver man virkelig mindet om, hvordan ens forfædre har reageret i spidsbelastede situationer. Så det er med at bestå en teoritest. Deltag i julekonkurrence for at tro mere på nisser. Så kan det være du finder et barn på vejen. Det kan være, du glemmer at være voksen bare for en kort periode. Måske kan du hoppe ud i vandet. Give slip på alt det, der er rigtigt. Gøre noget så mærkeligt, at du rynker på næsen. Bare for at prøve. For det er da for kedeligt at leve, hvis man ikke engang kan tro på lidt nissemagi. Enhjørninger er ikke bare i eventyrerne. De er lige for næsen af dig, hvis du går ud i skoven. Der er måske også en nisseven, der kan hjælpe dig videre ind i den magiske verden, hvis du virkelig ønsker det. Så kan du måske glemme alt det med at præstere. Du kan måske glemme, at der er hamsterhjul med bil, huslån og arbejde.