Vær godt dækket ind, når du er ude i verden

Det er intet bedre end at rejse ud og opdage verden! Men det er ikke sjovt at stå midt i ingenting og pludselig mangle noget i et land, hvor man ikke kan kommunikere med andre.

Hvis du skal ud og rejse, så har du nok hovedet fuld af transportmuligheder, pakkelister og forskellige sikkerhedsråd. Derfor vil artiklen her gennemgå nogle ting, du også bør tjekke, inden du rejser ad sted!

Sørg altid for god dækning

Hvis du kan ringe til nogen, er du altid dækket af en vis sikkerhed. Du kan komme i kontakt med lokale myndigheder eller din familie hjemme i Danmark, så du kan altid få hjælp på én eller anden måde.

Mobilabonnementer sammenligning er nemt at finde på nettet, og det er en god måde for dig at se, hvordan du kan få den bedste dækning til den bedste pris.

Når du skal finde et godt abonnement, skal du selvfølgelig lede efter ét, der dækker i alle de lande, du planlægger at rejse til. Det kan godt være, du skal betale lidt mere, men det vil være det hele værd, hvis du pludselig står i en knibe og skal have hjælp!

Nogle lande har bedre dækning end andre, og det er godt at undersøge dét hjemmefra. Hav altid en liste med numre, du kan ringe til de forskellige steder, tæt på dig, så den er nem at finde. I størstedelen af Europa er 112 gældende på samme måde som herhjemme.

Undgå pengeproblemer

Der er mange måder, du kan komme i pengeproblemer på en rejse. Du kan komme til at bruge mere, end du har, hvis du bliver grebet af stemningen – eller du kan have et godt overskud over din økonomi, og stadig blevet bestjålet eller snydt.

Hvis du kommer i pengeproblemer i udlandet, er der nogle ting, du kan og bør gøre.

Det første, du skal gøre, hvis du bliver bestjålet, er at kontakte banken og spærre dine kort. Du bør rejse hjem, hvis du ikke har mulighed for at klare dig længere.

Har du ingen penge, så lån penge nu betal senere, eller kontakt dine forældre og få deres hjælp til at komme hjem.

Du bør også kontakte dit forsikringsselskab. Alt efter hvilken rejseforsikring, du har, kan de hjælpe dig med at komme sikkert hjem. Det er træls at rejse før tid, men du kan altid vende tilbage, når du er på fode igen.