10 tricks til at slippe af med migræne

Hvad er migræne?

Man er ikke i tvivl om når man har et migræne anfald. Nogle lider fast af det, andre oplever det kun få gange i løbet af deres liv. Migræne er en stærk hovedpine, som har en konstant bankende og voldsom smerte, som regel på den ene side af hovedet. 

Man er som sagt, ikke i tvivl om hvornår man har migræne, fordi det oftest hæmmer ens gøremål og ens dagligdag, hvor man bare ikke kan andet end at ligge ned. Et såkaldt migræne-anfald kan ankomme som en sky fra en klar himmel og vare fra få timer, til flere dage. 

Årsager til migræne kan være fødevarer, stresset liv, men også hormoner. 

  1. Piller – lider du meget af migræne, skal du naturligvis starte med at gå til din læge, for at høre hvad du kan gøre. Lægen har helt sikkert nogle piller, som er CGRP-hæmmende, som er effektivt og forebyggende imod migræne. Forskellige typer antidepressive midler kan også bruges til at forhindre migræne. Selv botox, som normalt bruges til at udligne rynker med, kan holde hovedpinen væk hos nogle mennesker. 
  2. Træning – Generelt at bevæge sig er alt sundt. Især hvis man har et meget stillesiddende arbejde. Det kan være en god ide, at gå nogle lange ture, eller tage i træningcenteret, for at for løsnet op på myoser eller filtrationer, som ofte godt kan være årsagen til dumme hovedpiner og migræner. Yoga er også en god træning. 
  3. Akupunktur – Gammelt kinesisk trick, er akupunktur, hvor man sætter bitte små nåle ind i kroppen. Stederne nåle bliver placeret er ikke tilfældige. Ved rigtig isættelse, opstår der en energistrøm, som går hjernen til at frigive kemikalier, som lindrer smerter. Derfor bliver mange fødende kvinder også tilbudt akupunktur inden fødsel. 
  4. Migrænen forsvinder med alderen – Det er ikke et decideret trick, måske mere end trøst. Men hvis du lider af migræne, så kan du trøste dig med, at det forsvinder som regel jo ældre man bliver. 
  5. Cannabis olie – Det lyder måske farligt, men CBD olie er ganske ufarligt, og fås i rigtig mange varianter, styrker og indtagelsesmåder. Det vil sige, at du kan indtage olien, præcist som du ønsker det. Det kan være kapsler som du sluger, pilleform, flydende form. Desuden fås det i alverdens smage, så det ikke nødvendigvis er noget grimt man skal have i munden. 
  6. Drik rigeligt med vand og spis mad – Det bør du gøre om du har migræne eller ej. Hvis du ikke drikker nok væske, er der større chance for at udvikle hovedpine, eller i værst fald, Migræne. Det er desuden også vigtigt at du ikke springer nogen måltider over, eller venter for længe med at spise. 
  7. Hold blodsukkeret stabilt – Svingende blodsukker er ikke sundt for kroppen. Og svinger det meget, kan det udløse migræne. Sørg derfor at spise sundt og varieret, på faste tidspunkter for at holde dit blodsukker stabilt. Undgå sukker!
  8. P-piller – Er du kvinde og er på p-piller, så snak med din læge om du bør finde en anden mulighed. P-piller indeholder østrogen, som kan udløse migræne.
  9. Undgå alkolhol – Mange oplever hovedpine dagen efter en hård bytur, men jo mere du drikker, jo mere hovedpine og migræne får du. Hvis du absolut skal drikke, så sørg for at indtage masser af væske imens, og undgå at blande forskellige alkoholiske drikke. 
  10. Undgå at sidde i en stilling for længe – Har du et stillesiddende arbejde eller generelt meget inaktiv, så undgå at sætte dig den samme stilling, så snart du kommer hjem. Det kan give spændinger i kroppen og udløse migræne. Tag nogle pauser ofte, og stræk dig, bevæg armene og kroppen.