Sund kvinde der hopper

Gode råd til et sundere liv

Sundhed er et relativt begreb, som mange mennesker i tidens løb har forsøgt at gøre sig klogt på. Denne artikel vil dog alligevel følge i hælene på disse kloge mennesker og forsøge at give nogle bud på, hvordan man kan optimere sin sundhed og skabe sig selv et sundere 2019.

Der skal være plads til at flade ud foran fjernsynet, og der skal selvfølgelig også være mulighed for at spise lidt usundt, når der virkelig er behov for det. Men hvis man gerne vil kunne mænge sig med tv fodbold, skal man måske også føle, at man har gjort sig fortjent til det, og så handler det om at få gjort sine ting, så man finder en god balance.

Start med dit fokus

Hvis du skal ændre noget, skal du altid starte med at kigge på det fokus, du har til tingene. Hvis du har en negativ tilgang, bliver det nok også ganske svært at ændre ret meget – og hvis du ændrer noget, bliver resultatet sikkert alligevel ikke noget at skrive hjemme om. Derfor bør du kigge på, hvordan du får et positivt mind set, så du rent faktisk bliver klar til at ændre noget.

Du kan sagtens få hjælp af andre til at ændre fokusset, men som udgangspunkt skal det nok starte hos dig selv. Du skal have motivationen til at ville det, og du skal gå ind i det med den nødvendige energi. Det gælder i særdeleshed, hvis du vil ændre din livsstil, for de sundere alternativer virker ikke altid som de mest sexede i udgangspunktet.

Kig på dine vaner

Vaner er oftest dem, som arbejder imod os, når vi skal forsøge at blive sundere. Det er de dårlige madvaner, som gør, at fedtet sætter sig på kroppen, og det er de dårlige motionsvaner, som gør, at vi har svært ved at komme afsted. Derfor handler det ofte om at starte netop her for at finde ud af, hvordan man kan bryde den dårlige rytme.

Når du skal ændre en vane, skal du ofte have en god grund til det, og det betyder, at du eksempelvis skal finde et bedre alternativ til den usunde mad. For nogen er det motivation nok, at der vil kunne ses ændringer på kroppen, mens andre har brug for noget mere. De har brug for, at den sunde mad smager godt, og det kræver måske, at man lægger lidt flere kræfter i at lave noget, som er lækkert.

Sund mad fås i rigtig mange varianter, og det er altså ikke nødvendigt at vælge de kedelige kogte grøntsager hver gang, hvis man faktisk ikke rigtig kan få dem ned.

Nyd at være sundere

Hvis du ender med at ændre dine vaner, vil du formentlig også komme til at nyde rigtig godt af det. Du kommer til at mærke, hvor meget bedre du har det i kroppen, fordi du lever sundt. Selv hvis det ikke bliver fanatisk, kan det stadig gøre en rigtig stor forskel for dig og dit energiniveau i hverdagen.