Planlæg din begravelse – det er vigtigt

Det kan føles meget mærkeligt. Men nogle gange er man nødt til at tænke de morbide tanker og komme på forkant med tingene. Sådan er det i hvert fald, når det handler om begravelser – herunder din egen.

Der er nemlig nogle vigtige ting, som du bliver nødt til at tage stilling til.  Det er blandt andet vigtigt, fordi du ellers efterlader dine nære pårørende med beslutninger, de måske ser forskelligt på. Det kan skabe splid og uro i en i forvejen meget vanskelig tid., fortæller vores bedemand i Kolding. Der er med andre ord en række ting, du bliver nødt til at finde ud af.  

Det skal du overveje

Når det kommer til din egen begravelse, er det først og fremmest vigtigt at gøre dine pårørende klar over, om du vil brændes eller begraves i kiste. Det kan også være, at du har lyst til din aske spredes – hvilket f.eks. kunne være udover havet eller i skoven.

Desuden kan det være, at du har gjort dig tanker om, hvorvidt du f.eks. vil begraves med nogle særlige genstande, om du har noget meget personligt vigtigt musik, der skal spilles eller at du på anden vis har specifikke ønsker.

Hvordan tager man snakken?

Det kan være meget vanskeligt at komme ind på emnet omkring døden. Døden er stadig meget tabubelagt, fordi det er en ting, som gør ondt at tale om. Også selvom det er noget, vi alle skal tage stilling til på et tidspunkt.

Er det for svært at tale med din familie om det, kan du vælge at skrive alle dine ønsker ned i dokumentet Min Sidste Vilje. Dette dokument kan du få hos din bedemand, hvorefter du kan fortælle din familie, at når noget sker, så kan de hente dokumentet hos dinvalgte bedemand. På den måde ved familien, at de har en rettesnor for, hvordan den sidste afsked skal arrangeres – og dermed undgår de også stridigheder i en i forvejen meget svær periode.