Sådan passer du godt på dine tænder

Der er ingen, som er i tvivl om, at det er vigtigt at passe godt på sine tænder. Tænderne skal helst følge os så længe som muligt igennem livet – og de må gerne være pæne samtidig med.

Derfor opdrages vi også helt fra barnsben til at passe og pleje tænderne. Desværre kan det ske, man glemmer de gode råd. Vi har derfor talt med vores lokale tandlæge fra Vallensbæk og fået genopfrisket de gode råd.                                                                         

Børst morgen og aften

Dine tænder bør blive børstet hver dag – både om morgenen og inden du skal i seng. Det er med til at sikre, at du får renset dine tænder og at du selvfølgelig også har friske ånde, når du får skrubbet tænderne og tungen fri for belægninger.

Du bør børste dine tænder af minimum 2 minutter, så du kommer godt rundt i hele munden. Børst ikke for hårdt, da du på den måde kan forvolde skade på dit tandkød. Og tandkødet vokser desværre ikke ud igen.

Husk dine hjælpemidler

Når du børster dine tænder, bør du bruge en tandpasta med fluor. Det er denne fluor, som er med til at beskytte tænderne. Læs derfor vedrørende indholdet i din tandpasta – og vær opmærksom på, at mange af de her helse-tandpastaer ikke nødvendigvis har fluor i sig. Find derfor en der har.

Du bør desuden have tandtråd som en del af inventaret på dit badeværelse. Selv med flittig tandbørstning kan det nemlig være svært at nå ind imellem tænderne og få renset i dybden. Derfor kan du tage tandtråden i brug hver aften. Det er særligt vigtigt, hvis dine tænder sidder tæt-

Et sidste godt redskab er den elektriske tandbørste. Denne er god til at rense i dybden, da den simpelthen fjerner mere plak end en normal tandbørste takket være de mange pulseringer.

Tænk over dine vaner

Uden at pege fingre, så husk desuden at tænke over dine vaner omkring fødevarer, drikkevarer og tobak. Sukker, syre og særligt tobak er ikke godt for tænderne. Sukker og syreholdige føde- eller drikkevarer kan nyde moderat, mens rygning og snus helt bør undgås.