Tænk på dit forbrug som studerende

Når du som studerende er flyttet hjemmefra, er det meget vigtigt, at du tænker over dit forbrug, så du ikke ender i en situation, hvor du bruger flere penge, end du har til rådighed hver måned.

 

Der er bare ikke særligt mange penge til rådighed, når du eks. kun får SU. Så vil du have pengene til at række til hele måneden, er det med at fokusere på, hvad du køber og bruger dine penge på.

 

Skal du i skolen lære den kendte pythagoras formel, kan du finde mere info om den her.

Bruger du for meget hver måned?

For det første kan det være en god idé at kigge på, hvad du egentlig bruger af penge hver måned, og hvad du bruger dem på. På den måde er det nemt at finde ud af, hvor det evt. kan lade sig gøre at spare penge.

 

Kan du se, at du eks. bruger for mange penge på dyr mad, byture eller shopping hver måned, er det jo hurtigt og nemt at finde ud af, hvor du skal skære lidt ned, hvis du gerne vil have dine penge til at holde måneden ud.

Her kan du nemt spare penge

Der er en række områder, hvor du nemt kan tjekke, om du har mulighed for at spare penge hver måned.

 

Det kan eks. være en god ide at gå igennem dine faste udgifter for at se, om der er nogle abonnementer eller tjenester, som du helt kan skære fra, eller som du kan finde billigere alternativer til.

 

Mange har eks. mulighed for at spare penge på deres mobilabonnement ved at skifte til en billigere udbyder. Det samme kan gøre sig gældende for bredbånd, fagforening og a-kasse. Så det er værd at tjekke dine udgifter igennem og kigge efter billigere alternativer.

Har du brug for flere penge hver måned?

Har du brug for flere penge hver måned, er der et par muligheder for dig, når du studerer.

 

Du kan eks. vælge at få dig et studiejob, som kan øge din månedlige indtægt, så du ikke bare skal nøjes med at klare dig for SU.

 

Og apropos SU, så kan du også vælge at få dig et SU lån, hvis du ikke har tid eller mulighed for at få dig et studiejob.

 

På den måde kan det altså nemt lade sig gøre for dig at få lidt mere ind på kontoen hver måned.