Vigtigheden i at have styr på sin a-kasse

Der er mange gode grunde til at være medlem af en a-kasse. F.eks. skaber det en økonomisk og social tryghed at være medlem af en a-kasse, og når man har styr på baglandet, hvad angår sin finansielle og arbejdsmæssige situation, bliver der skabt plads og overskud og lyst til at gå på opdagelse i sin by og lave en masse gode kulturelle minder.

Få mere ud af hverdagen med en god a-kasse

Der er tusindvis af gode arrangementer af alle mulige arter i Danmarks mange byer – det handler bare om at vide, at de er der. Invester tid i at skabe dig et overblik over, hvad der foregår af gode ting i lige præcis din by. Man bliver overrasket over, hvor mange ting der er, at give sig til. Massevis af spændende foredrag, teaterstykker og koncerter for bare at nævne nogle få eksempler.

Hvis man har styr på sin a-kasse situation får man automatisk mere overskud til at nyde alt det andet, livet hat byde på ud over arbejde. Og når man lever i et samfund, hvor den almindelige arbejdsuge er 37 timer lang, har man brug for at få nogle gode oplevelser, der absolut intet har med arbejde at gøre. Koncerter, danseforestillinger og andre happenings rundt omkring i de danske byer er det godt bud på gode ting, man kan gøre for sig selv.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse. Det er en forening, man melder sig ind i forbindelse med sit job. Grunden til at det er en god idé at være medlem af en a-kasse er, at den fungerer som et sikkerhedsnet for alle arbejdere. Den sørger nemlig for at gribe én, hvis man en dag skulle finde sig selv i en situation, hvor man står uden arbejde. Dette er hvad end arbejdsløsheden skyldes fyring, sygdom eller noget tredje. At være medlem i en a-kasse medfører, at man kan modtage dagpenge fra staten i tilfælde af arbejdsløshed frem for ”bare” at komme på kontanthjælp.

Grunden til at det kan være problematisk at komme på kontanthjælp er, at det ikke altid er helt nemt at blive kontanthjælpsberettiget. Man har nemlig ikke automatisk ret til at modtage kontanthjælp, selvom man er arbejdsløs. Inden man får lov til at modtage kontanthjælp bliver ens finansielle og arbejdsmæssige baggrund nemlig undersøgt. Dette betyder, at hvis man eksempelvis har en formue i form af en ejendom, en bil eller lignende, kan man faktisk ende med at miste sin berettigelse til kontanthjælp, hvorfor dagpenge er et mere sikkert overførselsindkomstsystem at komme ind i som arbejdsløs.

At have styr på sin økonomi

En af de mest stressende og angstprovokerende situationer med kan ende i er at være i bekneb med penge. Når man ikke helt har nok penge i forhold til de udgifter, man har, kan det nemlig være roden til rigtig mange bekymringer – i særdeleshed hvis man har børn eller en partner, som man skal forsørge og derved har nogle, der er afhængige af én og ens økonomi.