4 kosttilskud, der er gavnlige for dit helbred

Hvis du er en af de millioner af mennesker, der tager et vitamin eller supplement hver dag, er du ikke alene, hvis de spilder ud af dit medicinskab eller fylder din badeværelsesbordplade. Kosttilskudsråd kan findes overalt – på annoncer, fra influencere på sociale medier og fra dine naboer, venner og familie. I den tykke af støjen kan det være svært at beslutte, hvilket supplement, hvis nogen, der er bedst for dig.

Selvom mange kosttilskud helt sikkert er gavnlige for dit helbred, varierer beviserne betydeligt, og det er vigtigt at forstå, hvilke der kan være gavnlige, og hvilke der kan være skadelige. Fortsæt med at læse for at lære om de top 5 kosttilskud, der kan gavne dit helbred.

Fiskeolie

Fiskeolie er fedt eller olie fremstillet af fiskevæv. Det er typisk afledt af fedtet fisk, herunder sild, tun, ansjos og makrel. Det er dog også nogle gange lavet af leveren fra andre fisk, såsom torskeleverolie. Fisk indeholder omega-3 fedtsyrer, som har mange sundhedsmæssige fordele, herunder beskyttelse mod en række lidelser.

Omkring 30% af fiskeolien består af omega-3 fedtsyrer, mens de resterende 70% består af andre fedtstoffer. Desuden indeholder fiskeolie nogle vitaminer A og D. Den vigtigste dødsårsag på verdensplan er hjertesygdomme. Folk, der spiser meget fisk, har en betydeligt lavere forekomst af hjertesygdomme. Der synes at være mange risikofaktorer for hjertesygdomme. Fiskeolie kan også hjælpe dine øjne, hjerne og hud og reducere betændelse.

Koffein piller

At tage en koffeinpille, som at drikke en kop kaffe, kan give et kort boost i energi, hukommelse og fokus. Koffein er en stimulerende medicin, der stimulerer centralnervesystemets aktivitet. Koffein findes naturligt i kaffe og te, og producenterne tilføjer koffein til andre ting som sodavand, energidrikke og energibarer. koffeinpiller kan indeholde enten naturlig eller syntetisk koffein.

Rød gærris

Rød gærris er lavet af hvid ris og gær. Den pulveriserede gær-risblanding er en grundpille i det asiatiske køkken og er blevet brugt i traditionel kinesisk medicin. Rød gærris fås også i pilleform. Det har evnen til at reducere kolesterol i blodet og total kolesteroltal. En af forbindelserne er monacolin K, som også findes i den receptpligtige kolesterolsænkende medicin lovastatin. Rød gærris bruges som et oralt supplement til behandling af overdreven kolesterol og hjertesygdomme.

Grøn te

Grøn te betragtes ofte som en af de sundeste drikkevarer i verden.

Det er højt i antioxidanter, som har en række sundhedsmæssige fordele, herunder:

 

 forbedret hjernefunktion

 

 vægttab

 

 bekæmpelse af kræft

 

 reducere risikoen for hjertesygdomme

 Grøn te er mere end bare en forfriskende drink. Den grønne te plante har en række gavnlige ingredienser, der er indarbejdet i den endelige drik.

Te er høj i polyfenoler, som er naturlige stoffer med sundhedsmæssige fordele såsom inflammationsfald og kræftforebyggelse.

 Konklusion

Sammenfattende giver de ovennævnte kosttilskud en række fordele, herunder evnen til at forbedre vægttab, øge energi og afgifte kroppen. Kontroller etiketten, før du køber et supplement. Vær forsigtig med produkter, der kan skade dit helbred.