Esport

Kan Esports bliver større end fodbold i Danmark?

Esport har set en eksplosiv vækst i ikke bare Danmark men i hele verden i løbet af de sidste fem år. Mange eksperter spår i dag esport til at have stort potentiale – både hvad angår spillerbase og turneringsmateriale.

Esport har nemlig, hvad man kalder en meget lav deltagelsesgrænse, hvilket betyder, at det er utrolig nemt for alle at kunne spille med hjemmefra. Som regel er de populære spil gratis, det kræver blot et klik med musen at lave en bruger og installere spillet, før man er klar til at slå sig løs med folk fra alle dele af verden.

Er traditionelle sportsgrene på tilbagetog?

Når man kigger rundt i foreningslivet i Danmark, må man spørge sig selv, om de traditionelle sportsgrene er på tilbagetog? Flere og flere lokale sportsklubber må lukke og dreje nøglen om, fordi der ikke er interesse nok i lokalområdet, og der er sket et stort skred i hvilke sportsgrene, der er populære blandt de unge. I gamle dage var det klassikere som fodbold, håndbold og måske en sjælden gang volleyball, der interesserede de unge, og som der blev talt vidt og bredt om i skoleklasserne.

I dag er mange rykket til sportsgrene, der før var mere nichéorienterede. Det kan være alt fra fx motorcross til klatring eller skydning. De unge er vokset op med foldbold og håndbold som normen, men de skubber konstant til grænserne og for at udforske sig selv, kaster de sig ud i sportsgrene, de kun har meget lidt eller ingen erfaring med. Selv muligheden for at oddse på esports overhaler snart de traditionelle sportsgrene, simpelthen fordi opbakningen er så stor til esport i Danmark.

Esports giver kompetencer på et helt andet niveau

I gamle dage hørte man ofte devisen om, at man selvfølgelig skulle have lov til at spille fodbold med kammeraterne, men at man skulle have lavet sine lektier først. Dette gælder stadig i dag, men hvor man dengang så fodbold som ren leg og pjat, giver esports de unge muligheden for at lære, mens de spiller.

Eftersom langt de fleste computerspil i dag er udviklet på engelsk til et engelsksproget publikum, bliver de unge hele tiden udsat for nye ord og vendinger, som de ikke umiddelbart kender fra undervisningen. Det kan for eksempel være komplicere adjektiver fra fantasy-spil, der beskriver drager eller monstre, eller det kan handle om forskellige udtryk og udsagnsord i action-spil. Mulighederne er mange, og med det konstante bombardement af engelsk sprog, samler de unge hurtigt ordene til sig og gør dem til en del af deres aktive ordforråd. Hertil kommer desuden, at mange af spillene er multiplayer spil, hvor flere arbejder sammen mod det samme mål.

Udover selvfølgelig at udvikle de unges evner til at samarbejde, sørger det også for, at de får talt en masse engelsk sammen med andre unge, når de skal lægge planer og strategier inde i spillene. Her får de chancen for at omsætte en masse af, hvad de har lært i engelsktimerne, til noget praktisk og håndgribeligt, hvor de endda også bliver udsat for andre accenter end blot den velkendte danske.