Nøgler til bolig

Salg af ejerlejligheder falder – Kan sænke priserne

Det er ganske alment, at januar er en måned, hvor der bruges færre penge, da mange folk har haft et overforbrug i løbet af december. Det er dog sjældent noget, der plejer at have en effekt på boligmarkedet, men januar har været en rigtig dårlig måned, hvis man stod til at skulle sælge en ejerlejlighed.

Sammenlignet med samme måned i 2018, så er salget af ejerlejligheder faldet med knap 20 %. Det viser de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Det kan have en betydning, at priserne på ejerlejlighederne kommer til at dykke, og så bør det måske være et godt tidspunkt at få lavet en beregning af dit lån hos https://laaneberegneren.dk.

På det største marked, som også er det vigtigste marked, nemlig i København, er salget faldet med intet mindre end 25 %. Nedturen i København har været med til at trække den samlede bolighandel ned, hvilket har været et fald på 3.3 %.

Dårligste siden 2014

Vi skal skrue tiden fem år tilbage, hvis vi skal finde et tidspunkt, hvor markedet har været ligeså svagt i København. I januar 2014 blev der solgt 354 ejerlejligheder, mens der i år er blevet solgt 376 i januar.

En af årsagerne til, at der har været et stort dyk i antallet af solgte ejerlejligheder, skal blandt findes i, at priserne simpelthen er på et niveau, hvor køberne ikke kan være med.

”Interessen for at sælge kræver desuden, at der er en køberskare, der kan skabe en tilpas stor efterspørgsel til, at salgsprisen er attraktiv for sælger, og det er svært, når færre har mulighed for at købe til de eksisterende priser,” lyder det fra Birgit Daetz, der er direktør for Boligsiden ifølge Finans.dk.

Det er dog ikke kun prisen, der spiller en rolle, og Birgit Daetz kan faktisk ikke komme en helt specifik årsag til, hvorfor det er gået som det er gået i januar.

”I Hovedstaden er et faldende projektsalg en del af forklaringen, men det er langt fra hele årsagen. Generelt er det svært at finde en soloforklaring, idet vi ser et bredt, nedadgående salg på både små og store ejerlejligheder,” lyder det fra Birgit Daetz.

Med det store dyk i salg af ejerlejligheder, er der meget der tyder på, at priserne er på vej til at dykke. Dermed bør det være muligt at sikre sig en lejlighed til en billigere pris, end det har været i januar. Står du med tanker om at købe en lejlighed, så hop forbi Moneybanker.dk, hvor du kan få et uforpligtende tilbud på et lån.