Kontaktlinser eller briller?

Hvis du har en fejl på synsfeltet og derfor har behov for hjælpemidler, skal du træffe beslutningen om, hvorvidt du vil foretrække at gå med briller eller kontaktlinser.

Der kan være fordele og ulemper ved begge dele. VI ser på dem her.

Derfor skal du vælge briller

Hvis du vælger briller, er det muligvis fordi, du synes, det er et nemt valg. Nogle synes, at det er decideret ubehageligt, når man skal trykke kontaktlinserne ind i sine øjne, hvilket gør et par briller langt mere tiltalende.

Men! Briller kan også være valgt, fordi de er med til at give ansigtet karakter eller underbygge en bestemt stil. Briller er en designvare på samme måde som smykker eller modetøj – og de allerstørste modehuse har naturligvis også deres egne kollektioner af brillestel.

Derudover, er det nemmere at finde et par rigtig gode briller, som korrigerer ens synsfejl. Denne manøvre kan være en smule sværere, hvis valget er kontaktlinser, da brillerne kan tilpasses lettere, hvorimod linser ikke findes i lige så mange varianter.

Derfor skal du vælge kontaktlinser

Der kan være mange gode grunde til at vælge at gå med kontaktlinser frem for briller. Særligt for de fysisk aktive er der gode grunde, da briller kan være upraktiske i forbindelse med sport! Selv en rask gåtur kan for nogle blive irriterende, hvis de føler, deres briller sidder usikkert eller glider på ørene.

Kontaktlinser bliver dog hyppigst valgt, fordi man netop derved slipper for brillerne. Mange synes ikke om at bære briller, men vil have den langt mere diskrete løsning, som linserne udgør. Foruden at være usynlige, har linser desuden den fordel, at de f.eks. ikke dugger eller andet, hvilket briller også kan gøre, og hvilket nogle finder meget generende.

Skal du bruge kontaktlinser i Fredericia og Trekantområdet, så kan du kontakt Blikfang Optik for nærmere vejledning. Ét er nemlig at forestille sig, hvad man er mest til, men noget andet er at prøve varen og få den professionelle rådgivning i butikken.