Registreret i RKI – sådan kan du låne alligevel

Det kan være rigtig irriterende og graverende for ens økonomi at ende i RKI. For nogle mennesker har det været under optakt længe, imens andre ender der ganske pludselig på grund af et uheld eller en fejl. Lige meget hvad årsagen er, så er RKI ikke rar at have siddende på sig.

At være registreret i RKI kan nemlig skabe en række begrænsninger for ens økonomiske udfoldelser. Blandt andet kan det blive rigtig svært at få lov til at tage et lån, og det kan være svært at melde sig til nye betalingsaftaler.

Hvad er RKI?

RKI er en forkortelse for Ribers, og er en liste over dårlige betalere. Med dårlige betalere menes, at en person skylder penge til en instans, som de ikke indbetaler. Sker dette flere gange, eller varer det ved over en længere periode, så kan den instans, som man skylder penge, vælge at anmelde en til RKI.

Det er ikke noget, som bare sker ud af det blå. Man kan forvente at få en række enten skriftlige eller mundtlige advarsler, så en registrering kommer sjældent helt som et chok. Alligevel kan det godt komme bag på mange, at deres økonomi er kommet så langt ud.

Kan man låne på trods af RKI?

Som regel kan man godt besvare dette spørgsmål med et nej. Det kan selvfølgelig virke rigtig uretfærdigt, at man skal straffes så hårdt for sine økonomiske problemer, men det giver i bund og grund ret god mening, at banker og pengeudlånere stejler over en RKI-registrering.

Er man en dårlig betaler, så er der nemlig årsag til at tro, at man også vil være dårlig til at betale sit lån tilbage. Det er ikke sikkert at det er sådan i virkeligheden, men pengeinstitutterne kan godt lide at skære alle over én kam for at være sikre. På

Undtagelser for lån

Selvom man er registreret i RKI kan der dog være nogen steder, som godt vi låne penge til én alligevel. Dette er udbydere, som af den ene eller den anden grund har valgt en mere liberal tilgang til folk med stemplet som dårlige betalere.

Det kan være at disse steder for eksempel undersøger ens nuværende økonomi for at vurdere, om den nu er stabil nok til at det giver mening. Det kan også være, at de i bund og grund er ligeglade. På låntrods.dk kan man se en oversigt over disse.

Hvilket lån skal man tage?

Når man kan finde udbydere, som ikke bekymrer sig om RKI, så står det pludselig en frit for at låne. Men så melder der sig pludselig nye spørgsmål. For hvilken type af lån skal man tage, og hvor meget skal man låne?

Få penge med et forbrugslån og bliv glad! Sådan er der mange, som tænker, men det kræver altså lidt mere overvejelse end som så. Man skal nemlig ikke låne mere, end ens økonomi kan trække. Man skal samtidig også låne nok til, at pengene ikke løber ud midt i et projekt eller en ferie.