Undgå vabler med dine nye fodboldstøvler

Du har lige købt nye fodboldstøvler. Du kan ikke vente med at tage dem i brug – og du glæder dig da også, til at vise dem frem i klubben.

De var jo heller ikke billige vel? Så de må være den bedste investering du nogensinde har gjort.

Eller hvad?

For efter en times træning, kan du allerede mærke de første ømheder på foden – og selvom du ikke havde forventet, at det skulle gå helt smertefrit, synes du måske alligevel, at det gør mere ondt, end du havde frygtet.

Efter yderligere 30 minutters træning, skynder du dig at tage dem af, da du kommer på plads i omklædningsrummet – og kan straks se, at dine fødder har haft det alt andet end fornøjeligt de sidste 90 minutter.

Ikke bare en vabel, men flere, forskellige steder på foden.

Kunne det være undgået? Ja, det kunne det faktisk.

Her får du 3 råd til at undgå vabler, når du tager nye fodboldstøvler i brug.

Ude godt, hjemme bedst

I hvert fald i starten, når du lige har brugt mange penge på et par nye fodboldstøvler.

Tag de nye støvler på og gå rundt i dem i haven derhjemme, så dine fødder får chancen for at vænne sig til støvlernes form, stille og roligt uden belastning af særlig karakter.

Lad være med at smide de gamle støvler ud
Du har selvfølgelig ikke købt nye fodboldstøvler, for at lade dem stå på hylden.

Men det kan være en stor hjælp for dine fødder, at du lige beholder de gamle støvler lidt endnu, og tager de nye støvler i brug i begrænset omfang.

Start f.eks. med 15-20 minutter til træning og skru langsomt op, indtil du kan mærke, at de nye støvler sidder tilpas på din fod.

Det er naturligvis vigtigt, at du tager dine nye støvler af, hvis du kan mærke, at de ikke er behagelige at have på.

Invester i et par Trusox

En af årsagerne til vabler er, at din fod glider rundt i dine støvler og dermed vrider huden mere end den kan holde til.

Og her kan Trusox komme til din hjælp.

Pga. Trusox’ såkaldte ”non-slip pads”, som du finder på både yder- og inderside af strømpen, øges friktionen mellem strømpe og støvle og dermed også ”grebet” mellem din fod og sål og hælkap i støvlen.

Du formindsker altså mængden af vrid i huden og dermed risikoen for vabler.

Nu kan du forhåbentlig tage dine nye lækre fodboldstøvler i brug, uden risiko for vabler. Følger du de tre råd, er du i hvert fald rigtig godt på vej.