Behandling og forebyggelse af neglesvamp – gode råd

Neglesvamp er noget, der kan forekomme ofte blandt både mænd og kvinder i alle aldre, og det rammer især idrætsudøvere. Når du får neglesvamp, betyder det helt præcist, at en negl eller flere negle får en infektion, og det er utroligt smitsomt, hvorfor man bør gå i gang med at behandle det hurtigst muligt. Man er mere tilbøjelig til at få neglesvamp i våde områder såsom i et omklædningsrum eller i en svømmehal, hvor mennesker går rundt i bare tæer. Heldigvis findes der forskellige gode råd til, hvordan du bedst muligt behandler og forebygger neglesvamp.

 

Undgå for små sko og vær særligt opmærksom på fodhygiejnen

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke går i alt for små sko, da neglesvamp dermed nemt vil kunne opstå. Herudover kan neglesvamp også forekomme, såfremt du har meget svedige tæer, og ydermere hvis du har våde fødder. Det er således vigtigt, at du sørger for at være særligt opmærksom på din fodhygiejne, og det kan du blandt andet gøre ved at vaske og tørre dine fødder ordentligt. Ydermere bør du undgå varmt og lukket fodtøj, men i stedet vælge et par sko eller sandaler, som dine fødder lettere vil kunne ånde i. Det samme gør sig gældende for de strømper eller sokker, du anvender. Her bør du enten vælge strømper i bomuld eller uld, da du på den måde nemmere kan skille dig af med sveden. Endelig er det vigtigt, at du husker badesandalerne, når du skal i svømmehal eller i et andet omklædningsrum.

Køb et lægemiddel fra apoteket – tag kontakt til din læge

Sørger du for at være særligt opmærksom på de ovenstående råd, kan du være med til at forebygge neglesvamp. Hvis du allerede er blevet ramt af problemet, kan du eksempelvis vælge at investere i et lægemiddel fra apoteket, og herudover kan det også være, at det vil være nødvendigt for dig med piller, såfremt infektionerne er særligt svære. Under alle omstændigheder kan det være rigtig klogt at tage kontakt til din læge hurtigst muligt, og det gælder især, hvis du er usikker omkring, hvad dine symptomer er. Hvad rigtig mange mennesker ikke ved er nemlig, at det sagtens kan være psoriasis, man går og døjer med i stedet for neglesvamp, og i så fald er det en helt anden type behandling, der er nødvendig. Du kan finde flere gode råd til, hvordan du behandler neglesvamp hurtigt og effektivt her på siden.