Blomster som indflytter gave

Sådan øger du chancerne for at få et job

Det kan være enormt svært at få et nyt job. Der er mange ting, der er afgørende og som spiller en rolle. Der er garanteret også flere ting, end du lige tror, som spiller en stor rolle. Her kan du få nogle forskellige tips til øge chancerne for at få et job.

Bliv mere sikker på dig selv

Når du gerne vil øge chancerne for at få et job, skal du starte ved dig selv. Helt grundlæggende er det sådan, at dine chancer for at finde et job, vil være lavere, hvis ikke du tror på dig selv. Hvis ikke du tror på dig selv, kommer en arbejdsgiver heller ikke til at tro på dig til en jobsamtale. Allerede når du skriver din ansøgning, vil det kunne mærkes, om du selv tror på det, du skriver eller ej.

Selvtillid er ikke noget, du bare lige får fra den ene dag til den anden. Det kræver arbejde og tålmodighed. Dog er det værd at arbejde på, fordi det kan øge dine chancer for at få et job, men også fordi selvtillid generelt er en rigtig god ting.

Når du tager dig tid til at gøre nogle gode ting for dig selv, er det blandt andet med til at give dig en bedre følelse i kroppen, som forhåbentlig kan smitte af på din selvtillid. Det kan være sådan noget som at tage ud og få en ansigtsbehandling, en lækker massage eller at få rettet noget ved dit udseende, som du altid har været usikker på. Det kan f.eks. være, at du er ked af dine øjenlåg, næse, bryster el.lign. Når du er meget utilfreds med noget, er det ikke kun et fysisk problem. Det går udover din selvtillid og din lyst til komme ud i verden og vise dig selv frem. Derfor påvirker det også din jobsøgning. Hos Kliniko kan de hjælpe, hvis du gerne vil have rettet noget ved dit udseende.

Når du får rettet noget, som du længe har været ked af, kan det lette super meget i din krop. Du kan få det meget bedre med dig selv og være et skridt tættere på en god selvtillid. Desuden kan du øve dig i at fortælle dig selv, at du er god nok, og hvad du er god til. Hvis du føler, at du ikke duer til noget, kommer du heller ikke til at søge noget jobs.

Lav god research om virksomheden inden du søger

Når du skal ud og søge et job, er det altid godt at bruge en masse tid på research af en virksomhed, inden du søger jobbet hos dem. De kan nemlig hurtigt mærke, om du har en oprigtig interesse i virksomheden, eller om du bare gerne vil have et job. Chancerne bliver langt større, hvis de kan fornemme, at du er interesseret og ikke mindst godt forberedt.

Derfor gælder det også, at det tager tid at skrive en god ansøgning. Det er ikke noget, du bare lige gør på fem minutter, når du har set et jobopslag. I hvert fald ikke hvis det er et job, som du rigtig gerne vil have.

Skriv et ærligt CV

Når du skriver dit CV, er det vigtigt, at du er ærlig. Det er okay at pynte lidt på det, så en egentlig ikke så fin jobtitel kommer til at lyde lidt finere. Dog er der forskel på det og så at lyve. Hvis ikke du er ærlig i dit CV, kan du senere hen komme til at ende i en meget pinlig situation.