Vælg det rette garn til det rette formål

Uanset hvad du skal bruge garn til, så kan du finde det et sted online. Har du ikke tidligere brugt så meget tid på at strikke og hækle så er det ikke sikkert, at du ved hvilken type garn du skal have. Og hvis du ikke engang ved hvad du vil lave så kan det være meget svært at vide hvilken type garn du skal gå ud og købe. Heldigvis er der mange kloge mennesker, der kan vejlede dig. De kan sige noget om hvor meget du skal bruge, hvilken type du skal bruge og hvordan du skal bruge det. Får du denne vejledning i en butik vil det stort set altid være gratis. Det gør også, at du køber det garn de siger i butikken så på den måde får de også noget ud af det.

Vælg mellem tyndt og kraftigt garn

Det første valg man skal tage, er meget ofte, hvorvidt man ønsker det helt tynde og fine garn eller det mere kraftige garn. Skal man lave noget babytøj vil det for det meste være det tynde garn man har brug for. Det er nemlig ikke behageligt, hvis garnet er for kraftigt da det gør, at den lille slet ikke kan bevæge sig. Hvis det derimod er meget fint, så kan det være så dejligt, at barnet slet ikke kan mærke, at han eller hun har noget tøj på. De fine former for garn der findes er blandt andet i uld. Her er det meget udbredt at folk køber merinould. Det er en særlig form for uld, som er forholdsvis dyr.

Til gengæld får man meget for pengene for kvaliteten af dette garn er helt i top. Materialet er yderst varmt og er derfor oplagt at bruge om vinteren. En anden stor fordel ved merinould er, at det slet ikke kradser. De fleste kender til situationen hvor man har noget garn på, der kradser så meget, at man slet ikke kan koncentrere sig. Det er ikke sjovt at være en lille baby i sådan en situation, hvorfor man altid bør give babyer og børn tøj, som ikke kradser. Det er ikke kun merinould du kan købe hvis du ønsker noget, der ikke kradser. For også alpaca uld er et godt materiale hvis du ønsker noget, som ikke skal kradse.

Rør ved garnet før du køber

Når du køber garn, er det en god ide at købe det i en fysisk butik. På den måde kan du nemlig røre ved det før du køber det. På den måde får du en fornemmelse af hvordan det vil være for kroppen at have det på. Køber du det derimod online har du ingen ide om hvordan det føles og det kan gøre, at du ender med at blive skuffet.

Af og til kan du også finde garn i en online butik, som du kan finde i en fysisk butik også. Så kan du gå ned i den fysiske butik og derefter købe det billigere online.

Vi anbefaler Drops Garn fra Garnstudio. Det er billigt og samtidig en rigtig god kvalitet. Strik til halv pris